2017. május 20., szombat

Star Wars Tag

1. Melyik a kedvenc Star Wars filmed? 

Nehéz választani, mert szinte mindegyiket szeretem, de talán... A Jedi visszatér. Mégpedig Vader miatt. Ebben a részben megismerhetjük a világos oldalát, ami engem nagyon megfogott. Azon a jeleneten sírtam a legtöbbet. Amit szintén szeretek a Jedi visszatér részben, az a Leia és Han közötti érzelmek megnyilvánulása:
"-I love you. 
 -I know."



2. Melyik a legjobb bolygó?

Ezt nem tudnám igazából megmondani, szerintem nincs kedvencem. De amit én nagyon ikonikusnak tartok az a Tatuin. Hiszen tulajdonképpen ott kezdődött minden. Ott nevelkedett Anakin, majd évek múlva a fia, Luke is.
Szóval nem kis jelentősége van főhőseink szempontjából.






3. Jedi vagy Sith lennél?

Egyértelműen Jedi. Én képtelen lennék Sith-ként élni, nem vágynék a hatalomra, és nem lennék képes embereket ölni. Számomra sokkal szimpatikusabb a Jedik eszméje, akik nem dühből, vagy félelemből cselekednek, hanem hideg fejjel.




4. Ki a kedvenc karaktered a Star Wars-ból? 

Darth Vader/ Anakin Skywalker.
Ben és Yoda azt hitték Anakin már halott, mert Vader felemésztette őt. De nekik nem volt olyan kapcsolatuk vele, mint Luke-nak. Ő láttam az apjában a fényt, a vívódást az oldalak között. És a végén Luke-nak lett igaza.
Mikor Sidious szinte halálra kínozta Luke-ot, Vader teljesen megtört, és mesterére összpontosította minden megmaradt erejét. Mikor megragadta Sidious-t, az Uralkodó erővillámai teljesen megbénították a létfenntartó berendezéseit. Miután a Császár meghalt, Luke meg akarta menteni az apját, de erre már szinte semmi esély nem volt. Vader utolsó kérése az volt, hogy fia vegye le róla a maszkját, és had láthassa a saját szemével. Anakin Skywalkerként halt meg.
Hát emiatt lett a kedvencem. Mindenki azt hitte róla, hogy teljes mértékben gonosz, de senki nem tudta mennyit szenvedett a múlt emlékei miatt.  




5. Melyik a legjobb harcjelenet a Star Wars-ban? 

Talán Obi-Wan és Anakin harca a Mustafar-on.
Mind a két fél számára nagy küzdelem ez, főleg érzelmileg. Obi-Wan nem szívesen állt neki a csatának, hiszen mégis Anakin volt a tanítványa, és egyben a legjobb barátja.
Anakin-t pedig teljesen magába kerítik Palpatine eszméi, és ő is hatalmas szeretne lenni, uralkodni akar. Természetesen miután megmentette Padmé-t. Annak ellenére, hogy hidegvérrel lemészárolta a Jedi padavanokat a templomban, nem szívesen küzd meg Obi-Wannal.
A harc elég kiegyensúlyozott, hiszen mindketten jól ismerik a másikat. A küzdelem végén Obi-Wan levágja Anakin végtagjait, és ezt követően kerül abba a páncélba, amely a Star Wars egyik legikonikusabb külsejét adja Vader-nek.


6. Ki a kedvenc párod?

Han és Leia. Szeretem, hogy folyton csipkelődnek egymással, de tulajdonképpen bele vannak bolondulva a másikba.









7. Melyik a kedvenc párbeszéded?

A Jedi visszatérben Vader és Luke beszélgetése, először az Endoron, majd a Halálcsillagon.
"-Gyere velem!
 -Obi-Wan is azt gondolta amit te. Nem ismered a sötét oldal hatalmát. Engedelmeskednem kell a mesteremnek."





8.  Fénykard vagy lézerpuska?

Egyértelműen fénykard. Ahogy Ben mondaná:
"-Fürgébb és elegánsabb, mint a lézerpuska. Emberibb fegyver."




9.  Melyik a kedvenc Star Wars jeleneted? 

Ahogy, már az első kérdésnél leírtam, a kedvencem, amikor Vader önmagát feláldozva megmenti fia életét. És Luke reménytelen próbálkozása apja megmentésére, annyira szívszorító.




10. Mit gondolsz az új Star Wars filmekről?

Változó a véleményem.
Az Ébredő Erő számomra nem volt olyan nagy durranás, nem sokszor néztem meg.
A Zsivány Egyes viszont nagyon tetszett, mind történetileg, mind karakterek szempontjából. Az utolsó Jedik-et nagyon várom, kíváncsi vagyok Rey Jedi kiképzésére.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése